Sklep ogrodniczy online • Sadzonki • Nasiona ☀️ Plumeria.pl
Koszyk
Zamknij
Kontynuuj zakupy ZAMAWIAM
suma: 0,00 zł
Ulubione produkty
Lista ulubionych jest pusta.

Wybierz coś dla siebie z naszej aktualnej oferty lub zaloguj się, aby przywrócić dodane produkty do listy z poprzedniej sesji.

Szukaj
Wszystkie kategorie

Nasiona na kiełki - Jarmuż czerwony - nasiona 100g

Ocena:
4.9 Oceny: 830 4.9
Cena: 16,70 zł

Cena regularna:

16.70
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.

towar niedostępny

Producent: Toraf
Kod produktu: 2948
Ocena produktu
według 830 klientów (Opinie)
Zakupiono: 2253szt.

Nasiona na Kiełki - Jarmuż CZERWONY (Acephala var. sabellica) 100 g

Kiełki jarmużu w swoim składzie zawierają dużo witaminy A, C, K oraz sodu, potasu i żelaza. Posiadają specyficzny, ostry smak. Wspomagają odporność organizmu oraz dbają o prawidłowy metabolizm. Korzystnie wpływają na wygląd skóry, włosów i paznokci. Obniżają poziom złego cholesterolu. Fakt, który może zaskakiwać - mają więcej wapnia niż mleko. Znakomicie nadają się na kanapki i do surówek oraz sałatek.

Jakie właściwości mają kiełki jarmużu?

  • Świeże kiełki zbóż, roślin strączkowych czy warzyw mają wyjątkowo dużą wartość odżywczą. Zmiany w kiełkujących nasionach następują szybko, a zawartość witamin wzrasta wielokrotnie w ciągu kilku dni. Tak wyhodowane kiełki możemy spożywać w surówkach, sałatkach oraz na kanapkach. Możemy je mieszać z twarożkami, jajkami na twardo, masłem czy majonezem, a także dodawać do zup, sosów czy makaronu. Mają wszechstronne zastosowanie w kuchni.
  • Kiełki bogate są w ważne dla nas składniki mineralne i witaminy, m.in. witaminy A, B, C, E, H. Zapewniają także dużą ilość wapnia, żelaza, magnezu, potasu oraz biotyny, cynku i selenu. Dostarczają także mikroelementów (litu, chromu).
  • Mają wiele zalet: - obniżają poziom cholesterolu, - chronią przed anemią, - regenerują i zwiększają odporność, - działają korzystnie na włosy, - odchudzają i odmładzają – to tylko część ich pozytywnych właściwości.

Uprawa nasion na kiełki

Produkcję kiełków najłatwiej prowadzić na kiełkownicy: wypukłe nasiona zamoczyć na 3-6 godzin w ciepłej, przegotowanej wodzie, a następnie równomiernie rozłożyć na siatce naczynia na kiełki. Dodać wody do dolnego poziomu siatki i dbać o jej systematyczne uzupełnienie i wymianę, jednocześnie zraszając nasiona w ciągu kilku następnych dni. Kiełki można także produkować w słoiku: wypłukane nasiona wsypać do czystego słoika i zalać na kilka godzin wodą. Następnie wodę zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoikiem gazą, obwiązać i zlewać wodę dwa razy dziennie. Po 3-5 dniach kiełki są gotowe do spożycia.

Sprawdź najlepszy blog ogrodniczy Plumeria.pl

Opinie o produkcie (0)
 Product reviews

Nie ma jeszcze żadnych opinii, bądź pierwszy!

Czy produkt spełnił Twoje oczekiwania?
 Zamknij okno
Nasiona na kiełki - Jarmuż czerwony - nasiona 100g
4.9
Przykro nam, że produkt nie spełnił Twoich oczekiwań.
Pamiętaj, że zawsze masz 14 dni na zwrot.

Dlaczego warto nam zaufać?

Darmowa wysyłka
Darmowa wysyłka
Wysyłka gratis już od 199zł* dotyczy przesyłek do 30kg
Bezpieczna paczka
Bezpieczna paczka
99.8% dotarło bezpiecznie do naszych klientów
Gwarancja jakości
Gwarancja jakości
Współpracujemy tyko z najlepszymi producentami
Przyjazne wsparcie
Porady eksperta
Darmowe porady uprawowe
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl