Groch cukrowy AMBROSIA (Pisum sativum L.) nasiona 50g
Groszek cukrowy Ambrosia to średnio wczesna odmiana bogata w wartości odżywcze. Groszek cukrowy nie ma charakterystycznej pergaminowej wyściółki. Dlatego też możesz konsumować go w formie surowej. Świeże soczyste ziarna i chrupiąca skórka to prozdrowotne wartości. Źródło witamin z grupy B i witamina K. Jeśli zdecydowałeś się na groch w swoim warzywniku, na naszym blogu szerzej opisujemy naturalne sposoby na obfite plony.
Jak uprawiać z nasion Groch cukrowy AMBROSIA:
Wysiewając Groch cukrowy AMBROSIA wykorzystaj podłoża, na których nie rosły wcześniej inne rośliny strączkowe. Groch preferuje zasobne gleby, dlatego też powinna być ona żyzna i próchnicza. Jego strączki osiągają wielkość od 5 do 6 cm długości. Groch Ambrosia lubi stanowiska słoneczne. Wysiej nasiona do gruntu od marca do połowy maja.