Dynia Hokkaido Uchiki Kuri (Rozsada warzyw) Sadzonka P8
Dynia - odmiana Uchiki Kuri.
Niskokaloryczne warzywo, które doskonale nadaje się zarówno do spożycia, jak i na halloweenową dekorację! Delikatnie kasztanowy posmak i przede wszystkim - łatwość w uprawie.
Masa okrągłych i mocno pomarańczowych owoców dyni to około 2 kg. Są bardzo smaczne, a w kuchni znajdują zastosowanie w różnych postaciach. Nie musisz zajmować się obieraniem skórki, gdyż jest ona całkowicie jadalna.
Rozsady pochodzą od renomowanego polskiego producenta z 35-letnim doświadczeniem.
Produkcja rozsady odbywa się bez użycia chemii z nastawieniem na ekologiczne metody oraz wykorzystanie biologicznych metod ochrony roślin.
Rozsada warzyw produkowana jest z wyselekcjonowanych nasion z certyfikatami które są dostępne dla najlepszych profesjonalistów.
To wszystko sprawia, że rozsady mają wysoką odporność oraz bardzo dobrze rozwinięty system korzeniowy.
Dynia Uchiki Kuri - jak uprawiać dynię z rozsady:
- wysoce nasłonecznione stanowisko jest niezwykle ważne, by owoce dojrzewały
- rozsadę dyni warto sadzić do gruntu po 15 maja
- dynia w gruncie potrzebuje dużo miejsca: polecamy rozstaw pomiędzy sadzonkami ok 50/100 cm
- uprawa w donicy: dla dyni wybierz minimum 8-litrową donicę
- wykorzystaj dodatek naturalnych i ekologicznych nawozów
- rodzaj podłoża jest niezwykle ważne, ale też i mocne podlewanie ma duże znaczenie
- owoce dyni będą gotowe do zebrania już po ok 13-15 tyg. od ich posadzenia (zbiory są bardzo zależne od pogody i tego jakie warunki zapewnisz dyniom)
Więcej porad o uprawie warzyw znajdziesz na naszym Blogu.