Cebula dymka KARMEN, odmiana średnio późna CZERWONA 250g
Cebula dymka KARMEN to bardzo plenna, średnio późna odmiana, w czerwonej łusce i różowych pierścieniach, uprawiana zarówno na działkach jak i w ogródkach domowych. To niewielka cebulka, z której w warunkach domowych można przez cały rok wyhodować szczypiorek.
Do czego można stosować cebulę dymkę?
Cebula dymka KARMEN stanowi ważne uzupełnienie witamin w codziennych posiłkach, szczególnie po zimie kiedy nasza dieta bywa uboższa o cenne witaminy pochodzące ze świeżych warzyw. Wykorzystywana jest w potrawach mięsnych, jak i wegetariańskich. Intrygujący smak osiąga w postaci marynowanej. Najbardziej wskazane pod kątem zdrowotnym jest spożywanie surowej cebuli - jej smak jest zdecydowanie delikatniejszy niż w przypadku zwykłej cebuli, przez co wyśmienicie smakuje w formie dodatku do kanapek czy twarogu. Ciekawostką jest, że to właśnie z cebuli czerwonej otrzymasz najbardziej wartościowy syrop na kaszel