Pachnąca Kuchnia (Mix Ziół)
Mieszanka kilku gatunków roślin przyprawowych: majeranku, bazylii, cząbru, oregano i tymianku. Ich ziele poprawia smak wielu potraw. Napar z nich sporządzony łagodzi wiele dolegliwości.
Pachnąca Kuchnia uprawa:
Nasiona wysiewać na początku maja bezpośrednio do gruntu, najlepiej dość rzadko i w miarę wzrostu roslin przerywać je lub rozsadzać, tak aby docelowo uzyskać rozstawę 30x30 cm. Można je także wysiewać do skrzynek albo donic i załozyć ogródek ziołowy np na balkonie lub tarasie. Oregano i tymianek są roślinami wieloletnimi i mozna je pozostawić na nastepny rok. Rośliny uprawić w miejscu nasłoniecznionym lub lekko ocienionym, w żyznym umiarkowanie wilgotnym podłożu.
Pachnąca Kuchnia zastosowanie:
Ich ziele poprawia smak wielu potraw, posiadają również działania lecznika. Szczegółowy opis każdego z zioł znajdziesz w naszym sklepie.
Oferta obejmuje opakowanie 1g nasion oraz szczegółową instrukcję siewu.