Produkt dostępny!
Rodzaj: BIO Nasiona
SKU: 3864
Orientacyjny czas wysyłki: Od 1 do 5 dni roboczych
Koszt wysyłki od: 8.50 PLN
Producent: W.Legutko
W.Legutko

BIO Soczewica - nasiona na kiełki 30g

Kiełki soczewicy to bogate źródło białka, witamin: C, B1, B2, PP oraz wapnia, fosforu, żelaza, cynku, potasu, magnezu. Ze wzgledu na zawartość kwasu foliowego są szczególnie polecane kobietom w ciąży. Delikatne w smaku, nadają się zarówno do spożywania na surowo w sałatkach , do kanapek lub na ciepło do potraw z woka i z patelni.

Zalety:

  • Świeże kiełki zbóż, roślin strączkowych czy warzyw mają wyjątkowo dużą wartość odżywczą. Zmiany w kiełkujących nasionach następują szybko, zawartośc witamin wzrasta wielokrotnie w ciągu kilku dni. Tak wyhodowane kiełki możemy spożywać w surówkach, sałatkach, na kanapkach. Możemy je mieszać z twarożkami, jajami na twardo, masłem czy majonezem a także dodawać do zup, sosów czy makaronu. Mają wszechstronne zastosowanie w kuchni.

  • Kiełki bogate są w ważne dla nas składniki mineralne i witaminy, m.in witaminy A,B,C,E,H. Zapewniają także dużą ilość wapnia, żelaza, magnezu, potasu oraz biotyny, cynku i selenu. Dostarczają także mikroelementów (lit, chrom).

  • Mają wiele zalet: - obniżają poziom cholesterolu, - chronią przed anemią, - regenerują i zwiększają odpornośc, - działają korzystnie na włosy, - odchudzają i odmładzają - to tlko część ich pozytywnych właściwości.


BIO nasiona -  wybierając nasiona ekologiczne dbasz o środowisko, swoje zdrowie i przyszłość naszej planety. Nasiona pochodzą z upraw ekologicznych. Wyprodukowane je metodami naturalnymi bez użycia środków chemicznych i nawozów sztucznych, zgodnie z normami UE. Produkt ten jest naturalny i nie zawiera nasion GMO. Surowiec opakowania pochodzi z lasu zarządzane w trwały i zrównoważony sposób, który został certyfikowany w ramach zatwierdzonego przez PEFC systemu certyfikacji leśnej.


Bio nasiona na kiełki soczewica uprawa:

Produkcje kiełków najłatwiej prowadzić na kiełkownicy: wypukłe nasiona zamoczyć na 3-6 godzin w ciepłej, przegotowanej wodzie, a nastepnie równomiernie rozłożyć na siatce naczynia na kiełki. Dodać wody do dolnego poziomu siatki i dbać o jej systematyczne uzupełnienie i wymianę, jednocześnie zraszając nasiona w ciagu kilku następnych dni. Kiełki można także produkować w słoiku: wypłukane nasiona wsypać so czystego słoika i zalać na kilka godzin wodą. Następnie wodę zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoikiem gazą, obwiązać i zlewać wodę dwa razy dziennie. Po 3-5 dniach kiełki są gotowe do spozycia.

Polecamy
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...