Produkt dostępny!
Rodzaj: BIO Nasiona
SKU: 3863
Orientacyjny czas wysyłki: Od 1 do 5 dni roboczych
Koszt wysyłki od: 8.50 PLN
Producent: W.Legutko
W.Legutko

BIO Brokuł - nasiona na kiełki 10g

Czy to zimą czy na wiosnę potrzebujesz witaminowego zastrzyku, sięgnij po kiełki brokuła. Z maleńkich niepozornych nasionek wyrastają kiełki, obfitujące w witaminę A, C, K i witaminy z grupy B. Pikantne w smaku kiełki brokuła rewelacyjnie pasują do sałatek, wędzonego łososia, wędlin jak i grillowanych steków wieprzowych. Dodane do zapiekanych ziemniaczków nadają im wyrazistości i lekkiej ostrości. Dobrze komponują się też z sosami majonezowymi i śmietanowymi, dzięki czemu mogą zastępować szczypiorek. Co więcej jedzone regularnie wzmacniają układ odpornościowy i nerwowy, obniżają ciśnienie i zapobiegają udarom mózgu.

Kiełki brokuły mają działanie przeciwzapalne
Jeśli cierpisz na zapalenie stawów czy dnę moczanową to jednym z najlepszych powodów dla których powinieneś jeść kiełki brokuła jest fakt, że zawierają one flawonoid zwany kaempferolem, który wykazuje działanie przeciwzapalne.

Zapobiegają alergii
Poza działaniem przeciwzapalnym, kaempferol pomaga również zapobiegać wystąpieniu alergii. Masz apetyt na więcej pokarmów bogatych w kempferol? Jedz więcej warzyw krzyżowych takich jak kapusta, brukselka oraz truskawki, pomidory i winogrona.


BIO nasiona -  wybierając nasiona ekologiczne dbasz o środowisko, swoje zdrowie i przyszłość naszej planety. Nasiona pochodzą z upraw ekologicznych. Wyprodukowane je metodami naturalnymi bez użycia środków chemicznych i nawozów sztucznych, zgodnie z normami UE. Produkt ten jest naturalny i nie zawiera nasion GMO. Surowiec opakowania pochodzi z lasu zarządzane w trwały i zrównoważony sposób, który został certyfikowany w ramach zatwierdzonego przez PEFC systemu certyfikacji leśnej.


Bio nasiona na kiełki brokuł uprawa:

Produkcje kiełków najłatwiej prowadzić na kiełkownicy: wypukłe nasiona zamoczyć na 3-6 godzin w ciepłej, przegotowanej wodzie, a nastepnie równomiernie rozłożyć na siatce naczynia na kiełki. Dodać wody do dolnego poziomu siatki i dbać o jej systematyczne uzupełnienie i wymianę, jednocześnie zraszając nasiona w ciagu kilku następnych dni. Kiełki można także produkować w słoiku: wypłukane nasiona wsypać so czystego słoika i zalać na kilka godzin wodą. Następnie wodę zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoikiem gazą, obwiązać i zlewać wodę dwa razy dziennie. Po 3-5 dniach kiełki są gotowe do spozycia.

Polecamy
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...